DANSK ÍSLENSKA NORSK ENGLISH

Du er her: Velkommen Ambassadørerne Fatima Myrseth

Fatima Myrseth

 

Jeg forlot min faste jobb og startet ny bedrift samme dag, fordi jeg så et behov i markedet som ikke ble dekket. På grunn av min brede erfaring innen selve faget og et godt utbygd nettverk i bransjen våget jeg å ta sjansen på å bli grûnder tross for manglende formell forretningsutdannelse. Jeg har ikke angret et eneste sekund på denne avgjørelsen! Kvinner kan mer enn de tror!


Fatima Myrseth

Founder/Manager, CleanFurn A/S

 

Leier inn småbedrifter

CleanFurn vedlikeholder og reparerer møbler for storhusholdninger, bedrifter og skip slik at møblene får lengre levetid og sparer både miljø og investeringsbudsjettet.

Bedriften har ikke mange ansatte selv om de betjener store kunder som Color Line. Hovedkontoret med lager holder til i Fosnavåg. Når CleanFurn skal ut på oppdrag setter Fatima seg i bilen med utstyret og kjører til kunden. Resten av arbeidskraften hentes inn fra småbedrifter innen møbelsnekring og vedlikehold fra hele landet.

– Det krever litt logistikk når så mange som opptil 25 personer fra hele landet reiser ut på prosjektene, forteller Fatima. Jobben hennes krever utvilsomt gode evner til å organisere.

 

Arbeid som ligger bak

Fatima er vant til lange dager og var forberedt på at gründertilværelsen ikke var en åtte til fire jobb. Det er blitt enda flere sene kvelder enn hun hadde regnet med, og det viste seg at den brede erfaringsbakgrunnen var svært nyttig for å starte bedrift, og evnen til å ta uventede hendelser på strak arm og se løsninger istedenfor problemer har vært avgjørende for fremdriften.

– Det ligger så mye bak som må være på plass – spesielt i forhold til det offentlige med regnskap og viktigheten av orden i bilagene og så videre. Det tar mye mer tid enn jeg hadde trodd. Selve jobben kan vi jo til fingerspissene, men det er alt det rundt som tar tid, forklarer gründeren.

 

Satt bort regnskap

For at Fatima skal kunne bruke mest mulig tid på å gjøre det CleanFurn kan best, har hun satt bort alt som har med regnskap å gjøre.

– Egnskapskontoret tar seg av alt i forhold til regnskapet, de sørger for å betale lønninger, skatt og moms og gir meg beskjed om hva som må gjøres. Dermed kan jeg slappe av og vite at alt er på plass i forhold til det offentlige, forklarer Fatima.

CleanFurn har også leid inn eksterne til å fikse nettside og markedsføringsmateriell.

– Jeg kan nok like å sitte med bildebehandling, men det tar tid og da er det bedre å sette det bort til noen som er proffe, mener Fatima.

 

Alt blir dyrere

Det sies om bedriftsstarting at alt blir dobbelt så dyrt og tar tre ganger så lang tid som du tror. Det fikk også Fatima erfare da hun skulle starte CleanFurn i 2008.

– Jeg hentet inn priser på alt utstyret jeg trengte og søkte Innovasjon Norge om etablererstøtte. Kunnskapsparken i Ålesund som tok meg inn som inkubator mente jeg hadde søkt om for lite, og det trodde Innovasjon Norge også, for jeg fikk faktisk mer støtte enn jeg søkte om, sier Fatima.

Kunnskapsparken og Innovasjon Norge fikk rett. Alt ble mye dyrere enn hun hadde trodd.

– Det tok også lengre tid å få inntekter enn jeg hadde trodd. Jeg hadde regnet med å kunne dra rett ut og begynne og selge tjenestene våre. Men i det første halvåret gikk det mye tid med til organisering og å få alt på plass, forteller Fatima.

 

Flere eiere

I CleanFurn sørger Fatima for å selge inn til kundene og å organisere prosjektene, men hun er tydelig på at hennes samarbeidspartnere er helt avgjørende for selskapet, det er jo de som utfører det praktiske arbeidet ute hos kundene. Derfor ønsket hun å gi dem en bit av selskapet. i januar i 2009 fikk samarbeidspartnerne hennes derfor mulighet til å kjøpe seg inn i CleanFurn – noe alle som fikk tilbudet også valgte å gjøre. Så pr. idag er det 11 medeiere i CleanFurn AS.

– Å få så mange i mitt nettverk til å ha såpass tro på prosjektet at de var villige til å investere både tid og penger, ja - det er kanskje den største seieren så langt, sier Fatima.

 

Målet vårt

Målet vårt endrer seg underveis seg og i takt med utviklingen, det som startet med noen få store kunder på det norske markedet er på vei til å utvikle seg videre ut på et internasjonalt marked. Vi trodde vi tenkte stort da vi satset på å bli Norges største leverandør av denne type tjenester, men det er tydelig at vi har truffet noe i markedet som har manglet. Vi har allerede signert første avtale som gir oss direkte tilgang til et marked innen offshore på det internasjonale markedet. Kombinasjonen av en meget spesialisert kunnskap, salg av gode vedlikeholdsprodukter og ikke minst dyktige fagfolk som kan tilby et bredt utvalg av tjenester innen vedlikehold og reparasjon av møbler gjør at vi tydeligvis har funnet en nisje i markedet som har manglet hittil.

Pga den store pågangen og den positive mottakelsen i markedet er det tydelig at dersom vi skal klare å utvikle oss videre er det på tide å utvide kapasiteten ved kontoret i Fosnavåg. Høsten 2010 ansetter vi derfor flere folk, flytter inn i nye lokaler og foretar investeringer som kan hjelpe oss videre i arbeidet vårt.

 

EU- Ambassadør

Sjansen til å få bli ambassør for kvinnelig entrepenørskap i dette EU prosjektet har jeg satt utrolig stor pris på, jeg har fått møte mange spennende og dyktige kvinner - noe som gir inspirasjon i mitt eget daglige arbeid. Det føles godt å kunne være med å bidra til at flere kvinner kan tore å ha nok tro på seg selv til å satse på egne idéer og kompetanse.

 

www.cleanfurn.no

facebook.com/CleanFurn 


 
 
This website was made by WebHouse